به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام گنابادی نژاد ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با عنوان بازشناسی نقش شاهنامه در سیر فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی که در دانشکده ادبیات برگزار شد، اظهار کرد: ترجمه معارف دینی به زبان روز، رسالت عالمان دینی و ارباب هنر و ادب و فرهنگ است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه فردوسی در قله مأموریت فرهنگ رضوی قرار دارد، افزود: حکمت و معارف دینی، حماسه و ذوق دینی در شاهنامه به تصویر کشیده شده است.
وی اظهار کرد: در طول بیش از هزار سال ملتهای مسلمان و باورمند به فرهنگ اهل بیت از شاهنامه بهره مند شدند و در امن ترین فضای خانه نگه داری شده است.
گنابادی نژاد گفت: اشتباه گذاری و تحلیلی در شاهنامه به عدم شناخت این اثر ارزشمند باز میگردد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: همراهی شیعیان در طول تاریخ صرف نظر از محتوای غنی که در شاهنامه وجود دارد سند معتبری است که میراث ارزشمند دینی و ولایی است.
وی افزود: با احترام به تمام تلاشهایی که بعد پیروزی انقلاب اسلامی برای تبلیغ فردوسی در حوزه ادبیات و پژوهشگران انجام شده است، بزرگترین سهم نسبت به رمزگشایی فردوسی مربوط به رهبر معظم انقلاب است. تمام کارهایی که صورت میگیرد باید بر اساس سرفصلهای ایشان نسبت به فردوسی برنامه ریزی شود.
وی گفت: چند اولویت در حوزه فردوسی وجود دارد که باید نسبتبه آنها اهتمام داشته باشیم؛ اولین اولویت بازتولید در اندیشه و علم است و نباید به کارهای انجامشده بسنده کرد. پایاننامههای ما با محوریت فردوسی باید با برنامه منظم و دقیق انجام شود و دانشگاه فردوسی مشهد، بهترین سنگر برای راهبری این موضوع است.
گنابادی نژاد ادامه داد: اولویتهای دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، تربیت نیروی انسانی، پژوهشگران، مدرسان و مروجان در حوزه شاهنامه است. در عرصههای فرهنگی و تبلیغی باید کارها و برنامههای جدیتری صورت گیرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: همچنین تولید محصولات فرهنگی و توسعه فضای رسانه و فضای مجازی برای داخل و خارج از کشور برای ترویج شخصیت و شاهکار فردوسی و توسعه عرصه اجتماعی دیپلماسی ادبی، فرهنگی و هنری در دستورکار قرار بگیرد.
نظر شما